Hier zijn onze favoriete tips voor reisfotografie voor beginners, gebaseerd op onze ervaring zowel met  complete beginners als professionele reisfotografen. Vroeg wakker worden en laat uitblijven is een van de beste tips voor reisfotografie die ik kan geven. Dat komt omdat je ‘s morgens vroeg en rond wanneer de zon ondergaat, je het beste licht krijgt. Dit is het moment om met je spiegelreflexcamera naar buiten te gaan.

Gouden uur

Het Gouden uur is de tijd wanneer de zon laag aan de hemel staat en het een magische, warme gloed over de scène werpt. Denk aan het eerste uur nadat de zon ‘s morgens pieken heeft en het laatste uur of twee voordat de zon’ s middags over de horizon valt.

Het gebeurt keer op keer. Je raakt zo verstrikt in het nemen van foto’s dat je vergeet ervoor te zorgen dat alles perfect in beeld is. Maak je geen zorgen, ik begrijp het. Ik deed het ook altijd. Maar het probleem is dat het vaak een geweldige foto kan vernietigen. Wanneer u door de zoeker of het LCD-scherm kijkt, hoeft u niet alleen op het onderwerp scherp te stellen. Zorg ervoor dat je je ogen over het hele frame laat glijden om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk iets belangrijks afsnijdt.

Compositie

Controleer nogmaals of je niet de top van een berg afsnijdt, of dat het hele lichaam van je vriend in beeld is. Dit is geen evangelie, omdat soms iets afsnijden van het frame goed kan zijn voor de compositie, maar daar moet je wel over weten te oordelen vanuit expertise. Controleer ook of je iets natuurlijks in de scène kunt gebruiken om een ​​kader in de foto te maken. Denk aan het kijken uit een raam naar een gebouw, of een omgebogen boom rondom een ​​mooi meer.

Deze tips kunnen ook helpen om geweldige reisfoto’s te maken. Dit volgt uit de kadrering en compositie. Wanneer ik een opname maak, probeer ik hem in te kaderen alsof ik hem aan een muur zou willen zien. Soms is precies staan waar je bent niet altijd de beste structuur voor de opname. Dit is een van de belangrijkste tips voor reisfotografie die ik kan geven – Beweeg je voeten.

Beweeg rond totdat je tevreden bent met de foto. Neem een paar stappen vooruit, achteruit en naar de zijkanten om een idee te krijgen van elke mogelijke hoek. Maak nog steeds de foto’s, en op die manier als je thuis bent en uw foto’s op de computer kunt zien en kunt zien welke u het leukst vindt.