Dronevliegen is geweldig. Met name de prachtige beelden die je kunt vastleggen doen het hem. Dit wil je natuurlijk ook in de winter doen. Hoe mooi zal een wit besneeuwd landschap er wel niet uitzien vanuit de lucht. Dit wil je natuurlijk niet missen. Deze beelden kun je namelijk maar enkele keren per jaar maken, dus voor je het weet kun je weer een jaar wachten! Er kleven alleen wel enkele risico’s aan het vliegen in de barre winterse omstandigheden. En hier dien je je natuurlijk wel op voor te bereiden. In deze blog zullen we je uitleggen waar je op moet letten als je in de winter wilt vliegen met je drone.

Een van de risico’s die er bestaat als je ’s winters met je drone gaat vliegen is dat de accu plotseling leeg raakt. De lichtgewicht accu’s die in veel drones zitten zijn namelijk erg gevoelig voor de omgevingstemperatuur. Onze tip is daarom om er alles aan te doen je drone warm te houden voordat je gaat vliegen. Hoe warmer de drone over het algemeen is, hoe langer het zal duren voordat deze afkoelt. Hoewel dit natuurlijk erg logisch klinkt denken veel mensen er toch niet goed over na als zij ’s winters met hun drone op pad gaan.

Je kunt bijvoorbeeld de kachel in je auto aanzetten zodat de drone pas afkoelt als je ermee gaat vliegen. Zorg ook dat je niet te lang in het koude weer blijft vliegen om plotseling neerstorten te voorkomen. Er zijn ook speciale accu verwarmers te krijgen die je kunt gebruiken om de temperatuur wat te verhogen net voordat je gaat opstijgen. Zo zorg je er dus voor de de accu’s een stuk langer warm blijven. Het is natuurlijk logisch dat als de accu’s al enigszins koel zijn en je stijgt op in het koude weer, dat ze het een stuk minder lang volhouden.

Daarnaast is het aan te raden om tijdens je vlucht te letten op de accuspanning. Als de spanning minder wordt is het aan te raden de drone zo snel mogelijk naar de grond te vliegen om neerstorten te voorkomen. En dit wil je jezelf natuurlijk niet laten overkomen. Neerstorten van je drone betekent bijna altijd dat deze onherstelbaar kapot zal gaan, dus wees erg voorzichtig met het vliegen in de winter.

Hopelijk kun je zo toch geniet van je drone in de winter zonder dat je hem kwijtraakt.