Productfotografie betekend letterlijk het fotograferen van producten. Dit wordt meestal gebruikt door webshops en websites, om de producten die zij aanbieden zo mooi en duidelijk mogelijk te laten zien aan de bezoeker. Je kan er natuurlijk voor kiezen om je eigen producten te fotograferen met je telefoon gewoon op de tafel of grond, maar dan worden de productfoto’s nooit zo mooi als wanneer je dit doet met professioneel materiaal of laat doen door een fotograaf met professionele apparatuur speciaal gericht op productfotografie. Je kan ervoor kiezen om de productfoto’s te laten maken door een studio, of je kan de studio huren om zelf de productfoto’s te maken.

 

Hoe gaat productfotografie in zijn werk?


Er zijn heel veel verschillende producten en de producten kunnen allemaal niet op dezelfde manier gefotografeerd worden. Daarom zijn er verschillende manieren om deze producten zo mooi mogelijk te fotograferen. Zo kan je de producten op 3 verschillende manieren fotograferen, deze manieren zijn: Verticaal, horizontaal en vanuit vier hoeken. Daarvoor zijn speciale technieken en hulpmiddelen. Zo zijn er speciale statieven om kleding zo mooie mogelijk te fotograferen, zodat het lijkt of iemand het echt aan heeft. En er is een box waar je een product in kan zetten, waarbij je de producten gemakkelijk van vier hoeken kan fotograferen, zodat je de producten van meerdere kanten kan bekijken.

 

Studio huren of productfoto’s laten maken?


Zoals je hierboven gelezen hebt kan je ervoor kiezen om een studio te huren, of om in de studio de productfoto’s te laten maken door iemand die daar werkt, het grote voordeel van het zelf maken van de productfoto’s in een studio is, dat je zelf het beste weet wat je wil, maar het nadeel is dat het minder snel gaat, omdat je zelf geen ervaring hebt. Dat is het voordeel als iemand daar de productfoto’s maakt, door de ervaring zullen de foto’s in een snel tempo gemaakt worden en heb je vaak de foto’s dezelfde dag nog in je mailbox. Voor een professionele fotostudio gericht op productfoto’s kan je terecht bij simple-shoot.nl. Door de ervaring en het juiste apparatuur worden de productfoto’s van de beste kwaliteit geleverd, om zo op de site geplaatst te worden.