Wie kent het nou niet, de camera. Een van de mooiste uitvindingen die er is. Je kan al de leukste en meest kostbare momenten vastleggen met een camera.  Iedereen begint met een simpele camera en als je beter foto’s wilt maken en je beheerst de techniek van foto’s maken. Dan kan je naar en spiegelreflexcamera overstappen.  Tijdens de aankoop van een spiegelreflexcamera is het belangrijk dat je er extra benodigdheden bijkoopt. Let hier dus goed op.

 

Eerste keer een spiegelreflexcamera kopen.

De eerste keer dat je een spiegelreflexcamera zal kopen zal je er niet zo veel van af weten. Het is daarom belangrijk dat je advies vraagt aan een medewerker die hier verstand van heeft. Meestal adviseren de medewerkers je ook om een extra accu en geheugenkaart te kopen. Niet alleen is dat handiger maar je zal het ook nodig hebben. De accu gaat naar verloop van tijd sneller leeg zoals bij andere camera’s en ook is het slim om een reserve te hebben zodat je nog extra foto’s kan maken mocht je dat willen. Als je op stap bent is het natuurlijk niet leuk als je geen foto’s meer kan maken. De geheugenkaart is ook belangrijk want als deze vol is kan je ook geen foto’s meer maken.

 

De lens

Een spiegelreflexcamera is er in verschillende merken. Met alle elektronische merken is er wel concurrentie. Het is daarom al dat je snel denk dat je een lens kan kopen van een ander merk omdat deze misschien goedkoper is. Maar dit is niet goed, de lens kan dan namelijk alleen op een camera van het merk zelf. De verschillende merken maken hun lenzen zo dat de concurrent er niks aan heeft als hij dit als lens gebruiken wilt. Een lens is natuurlijk een grote investering dus koop er een van hetzelfde merk als je camera.

 

De zoeker van een camera

Een camera heeft een zoeker. Dit is een vakje in de camera waar je niet door de lens kijkt naar recht naar buiten om het zo uit te leggen. Zo kan je beter zien hoe je foto wordt en waar je een foto van maakt. Waar je erg op moet letten is dat niét alle zoekers het volledige beeld tonen. Het kan dus zo zijn dat er voorwerpen op je foto staan die je juist probeerde te vermijden.  Als dit het geval is kan je je foto op een computer bewerken en er af snijden.